Котките хармонизират енергетиката на човек и подреждат жизненото му пространство (Youths

...
Котките хармонизират енергетиката на човек и подреждат жизненото му пространство (Youths
Коментари Харесай

Как котките помагат на стопаните си? ♥ Лечебните сили на животните

Котките хармонизират енергетиката на човек и " подреждат "  жизненото му пространство

 (Youths playing with the cat, 1620-1625, by Abraham Bloemaert)

Котките лекуват с помощта на електрически импулси с ниска периодичност. Човек гали котката, получава се триене на косъмчетата й едно в друго и в следствие се основава магнитно поле. Отдавна се знае, че токът, въздействайки върху инфектиране, убива микроби, спомага за заздравяването на тъканите и усъвършенства тяхното кръвоснабдяване.

Терапията с глезене на котка работи най-добре при възпалени стави и гинекологични болести. Освен това котките лекуват и с ултразвук. Звуците с периодичност от 27 до 44 херца – в този диапазон мъркат котките – удобно влияят върху нервната система. От тези звуци се усъвършенства мозъчното кръвообращение, възстановява се кръвното налягане, стабилизира се сърдечният темп. Освен това се укрепват и костите, което е изключително значимо за дамите след менопаузата.

Котките оказват помощ също по този начин на хората, които страдат от психологични болести, сърдечни разстройства, а също по този начин от увреждания на мозъка, провокирани от механични контузии или от кръвоизливи. Женските котки по-добре лекуват болесттите на нервната система и вътрешните органи, а мъжките са прелестни " доктори ", когато става въпрос за заболявания на ставите и костите. Все още не е ясно дали дългокосместите или късокосместите котки са по-полезни за здравето на хората. Според някои, всяка порода котки се " специализира " върху избрани заболявания.

Дългокосместите котки имат огромни благоприятни условия в региона на невропатологията и могат да ви излекуват от меланхолия, бодърствуване и нервност.

Котките, които имат среднодълъг косъм, са потребни за хора със сърдечно-съдови болести, а късокосместите, както и изцяло лишените от косми лекуват заболявания на стомаха, и бъбреците.

Сиамските котки защищават и лекуват от простудни болести, защото има необяснимата към този момент от учените дарба да убива микробите, които се натрупват в дома.

Звуците, които котката издава при мъркането си, въздействат успокояващо върху душeвността на индивида, а също така укрепват доста имунитета.

Котките имат способността да навлизат в биополетата към себе си и да ги поправят, в множеството случаи в позитивна посока. Смята се, че посредством силата си котката може да " допингира " другото биополе или да го възвърне изцяло, в случай че то е на ръба.

 (Portrait of a young lady holding a cat, c.1525-30, by Francesco Bacchiacca)

Как котката оказва помощ на стопанина си? Когато нещо с нас не е наред, към нас се явява деформирана енергийна аура. Тя незабавно бива видяна от котката.

Постарайте се да си извършите опит. Когато всичко в живота ви е наред, здрави сте, щастливи сте, нямате проблеми, влюбени сте, тогава котката е спокойна, спи умерено, храни се постоянно, грижи се усърдно за хигиената си... Ако обаче има нещо извънредно в държанието на домашната фаворитка – мигновено си обърнете внимание! Това значи, че с вас нещо не е наред.

Котките не понасят фамилните кавги. Поставете си за цел и ще забележите, че е по този начин. Освен това постоянно взимат страната на незаслужено упрекнатата страна. И в случай че с половинката си след абсурда се обвинявате вътрешно като извършител на дрязгата, по-добре питайте котката кой е отговорен? Тя постоянно заема страната на незаслужено упрекнатата страна.

Нейната аура няма изходна форма или в случай че има, това няма решаващо значение за енергийния й статус. Естествено тя усеща по кое време стопанинът й се сърди и тези отрицателни страсти увисват върху аурата й, както при всички живи същества. Но задоволително е звярът да се претърколи един – два пъти и цялата нечистотия се стича от него, както при пране на облекла.

Всяко живо създание, растение или животно има АУРА или енергийно поле. Тя се разполага отвън рамките на физическото тяло, от време на време много далеко, (англичаните споделят до 7 фута). Именно аурата приема първа ударите на външната среда. Хората, притежаващи " второ " зрение, виждат върху аурата следите от непознатите отрицателни страсти като кални петна. По-късно, в случай че те в действителност не се почистят, могат да провокират неразположение, даже заболяване.

В природата всичко е закономерно и котката като че ли преднамерено е основана, с цел да оказва помощ на индивида да се избави от непотребните отрицателни страсти. Така че, колкото и да се карате на котката си, от това тя няма да пострада по никакъв начин.

В общуването си с индивида това животно наподобява има особена " свръхзадача ", не да го пази, както кучето, а да хармонизира неговата енергетика, да подрежда виталното му пространство. Естествено котките не осъзнават тези свои функционалности. Затова не от добрина котките се гушат в скута ви, когато страдате от меланхолия или някой ви е нагрубил и е развалил настроението ви. Правят го от елементарен нарцисизъм, от инстинкт за самозапазване и грижа за продължение на рода си.

По-добре от останалите, котките усещат енергетичните потоци на обкръжаващата ги среда, изпитват дискомфорт и при най-малкия дисбаланс се пробват да оправят ситуацията. Домашните котки одобряват и се привързват към дома и жителите му (или други животни като куче или папагал), като източници на храна и в директен, и в метафоричен (енергетичен ) смисъл. Когато стопаните се карат или боледуват, тя изтегля от тях цялата отрицателна сила и след това се освобождава от нея с лекост.

Повечето хора мислят, че котката лекува с помощта на това, че с тялото си стопля болното място. С това мнение са съгласни доста лекари. Това обаче не е по този начин. Специално са се провели опити, като са слагани на болното място грейка или нагорещен пясък. За жал тези средства съвсем не оказват помощ. При мощно главоболие, когато никакви медикаменти не ви оказват помощ, не е зле да погалите обичаната си котка, а още по-добре ще е да си я сложите известно време на врата като яка. Американски лекари стигнали до извода, че хората, имащи котки, страдат по-малко от инфаркт от останалите. Всичко това подсказва, че механизмът на котешкото лекуване е доста комплициран.
Сега в медицината интензивно с развива нов способ на лекуване – информационно-вълнова терапия. Тя употребява електромагнитни талази с доста висока периодичност и свръхниска активност, които дават отговор на излъчването на здравите човешки органи. Като източник, коригиращ излъчването, се употребява специфична инсталация и… ръката на биоенерготерапевт. А и котката, когато лежи върху болното място, също го облъчва с електромагнитните си талази. Ето за какво не е изключено честотите на животните да влизат в резонанс с човешките и по този метод да отстраняват енергийните разстройства, зародили по време на заболяването.


(My Wife's Lovers, 1891, by Carl Kahler)

При сърдечносъдови болести
Известни са доста истории за това по какъв начин котките са спасявали хората от сърдечен удар и хипертонична рецесия. Котката може даже да ви предизвести за вероятен припадък. Собствениците им знаят, че техните домашни любимци от време на време стартират да се галят в краката им, когато стопанинът им е угрижен или под напрежение.

При болести на стомашно-чревния тракт
Полезно е да галите котката си и за храносмилането. Породите с къса или без четина (сфинкси, сиамски, ориенталски, абисински, египетски мау) нормално по-добре от другите лекуват болести на стомашно-чревния тракт и урогениталната система.

При отмалялост
Котките (особено тези с дълга козина) може да отстранен умората, напрежението, мигрената, оказват помощ при ниско кръвно налягане и възстановяват сърдечната периодичност.

За възстановяване на имунитета
Ако слушате всеки ден котешко мъркане, това ще се отрази позитивно върху имунитета ви.

За удължение продължителността на живота
Учените от институт по геронтология в Берлин са открили, че хората, които през целия си живот са имали в къщата си котка, живеят приблизително с 10,3 години по-дълго от останалите.

При аутизъм
Кучета подкрепят лекуването на деца, страдащи от аутизъм. Ако в лечебните сеанси взе участие и куче, деянията на това заболяване - да вземем за пример затварянето в себе си – са доста по-редки.

При нервно напрежение
Кучета оказват помощ да се преодолее напрежението. Проучването на фамилни двойки в Съединени американски щати демонстрира, че тези съпрузи, които имат куче, се оправят по-леко със фамилните рецесии и позволяват по-бързо споровете посред им, в сравнение с двойките, които нямат кучета.

При хиподинамия
Ако имате куче, то болесттите, породени от затънал метод на живот, не ви заплашват. Кучето е прелестно " лекарство " против хиподинамия. Разходката с кучето понижава вероятността от сърдечносъдови болести, инфаркт на миокарда. А в слюнката му се съдържа ензима лизозим, който унищожава патогенните микроорганизми.

Жълти канарчета против меланхолия
Пеенето на канарчетата облекчава напрежението, успокоява нервите и усъвършенства настроението. При невроза, меланхолия, гастрит, язва на стомаха е потребно просто да си поседите наоколо до клетката, да послушате мелодичните им трели и да наблюдавате птиците. А гукането на вълнистите канарчета облекчава болката в сърцето.

Аквариумни рибки за попречване на неврозите
Наблюдавайки рибките в аквариума, ще се успокоите и ще възстановите възприятието си за прочувствено равновесие след нервна рецесия и психични разтърсвания. Полезно е хората, които страдат постоянно от невроза и меланхолия, да си имат рибки у дома. При това аквариумът оказва помощ за основаването на добра атмосфера в помещението.

Източник:

Заглавна картина: Carl Kahler „ My Wife's Lovers ”, 1891. Най-внушителната по размери картина в света, изобразява 42-те любимки на американската милионерка Kate Birdsall Johnson и тежи 103 кг. През 2015 година картината бе продадена на търг в Сотбис за $826,000 на неизвестен покупател.

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР